Ibland har man ju bara sådan himla tur!
Mormor och Morfar PeA frågade vad jag önskade mig i födelsedagspresent. Jag sa ”En pizza i Rom”
Jag fick det. Jag blev super-överlycklig. Rektorn beviljade ledigt och nu är vi här. Vi går och går. Det märks att Rom är byggt på 7 kullar. Många backar upp och ned. Man kan hyra cykel här men vi valde att gå. Trafiken är så galet snabb och de tutar, skriker, kör och parkerar – ja, som Italienare 😂
(Min mormors biologiska morfar var Italienare)
Taxichauffören från flyget såg ut som mr Bean. 🙂
Även han körde som en galning 😬😬😬
Mycket historia, här i Rom. Min morfar PeA berättade om kejsare, gladiatorer och romarriket. Han är bra på historia.
Att kejsaren ordnade skådespel och tävlingar för att hålla folket på gott humör. Kejsaren var högsta domaren på Colloseum där han bestämde om gladiatorerna skulle få överleva. Hemska metoder.

Många fontäner är det här också. Jätteskönt men man får lust att bada.

Jag är mest intresserad av Italienska maten 🙂
Pizza. Bästa pasta bolognese ever och glassen!!! Jag vill bara äta Italiensk glass efter de här dagarna. Min favorit är mango- och melon sorbet.

Vi skulle gå in i Colloseum och Forum Romana men vi backade då vi såg köerna. I Colloseum kämpade gladiatorerna och i Forum Romana fick folket säga sin mening. Det fanns lite rester från tempel där. Det är nästan 2000 år gamla ruiner.

Postar några bilder till er från min resa till Rom.
Från Oskar på äventyr i Rom.
Vi har gått 46 401 steg.
😎